Ciorba de perisoare

de adriana65 in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2009 | 17442 vizualizari

 

Fierbinte, cu ardei iute, intr-o zi rece de iarna, sau rece si racoritoare intr-o torida zi de vara, ciorba de perisoare constituie o portie de hrana consistenta si aromata, preferata atat de cei mari cat si de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata , in amestec, porc si vita
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  •  200 g smantana
  • 1 lingurita bors "Magic"
  • piper
  • sare
  • patrun jel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg, jumatate din ceapa taiata, orezul spalat din mai multe ape, sare, piper, boia de ardei; se ia cu lingura din compozitie, cam cat o chifteluta mica, se rotunjeste cu ajutorul unei alte linguri, si se pun in oala cu apa clocotita, unde se lasa sa fiarba la foc mic.

Din cand in cand se spumeaza, pana ce supa ramane curata. Se adauga ceapa, radacina de patrunjel si telina taiate in 4.

Perisoarele se lasa sa fiarba 30 - 40 minute.

Morcovul ras se caleste in ulei 3 minute, ca sa-si dezvolte aromele si se se inmoaie, apoi se stinge cu un polonic din zeama si se desarta peste ciorba de perisoare din oala. Se potriveste de sare, se adauga borsul, fiecare apreciaza cantitatea, avand grija ca la urma se va adauga si smantana . Se mai lasa 5 minute apoi se ia ciorba de perisoare de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantana , se adauga un polonic de ciorba, potrivindu-se astfel temperaturile la cele doua compozitii, ciorba si amestecul de galbenusuri, pentru a nu se taia cand se vor adauga in oala cu ciorba.

Compozitia de galbenusuri cu smantana se toarna peste ciorba de perisoare din oala, se lasa sa mai dea cateva clocote.

TIPS-URI

1

ciorba de perisoare se serveste adaugand in bol patrunjel verde,tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie