Daca am copilarit si am trait (pana m-am casatorit) intr-o comunitate de pescari,sa nu credeti ca va dau reteta borsului pescaresc;acest bors doar adevaratii pescari stiu sa-l faca(si eu dar pastrez reteta);eu nu cred in pescarii,gen sotul meu care sta toata ziua pe malul Dunarii si prinde 2broaste si 3 raci;
Pestele,portionat,spalat,dat cu un praf de sare il pun la frigider;
in oala cu ulei pun ceapa,ardeii,taiati marunt,morcovul si dovlecelul dati prin razatoare sa se caleasca;
adaug cutia de rosii,o jumatate de lingurita de zahar si amestec pana scade apa din legume;
adaug 1l de apa iar cand incepe sa clocoteasca adaug cartofii taiati in sferturi sau mai mici;
dupa ce si cartofii sunt aproape fierti,adaug borsul fiert in alt vas,telina taiata marunt si orezul;
las sa clocoteasca,mai adaug condimente daca e cazul apoi pun pestele;
cand acesta se ridica la suprafata,semn ca este fiert,adaug leusteanul taiat marunt si 2oua bine batute(optional)