Bors de fasole

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2011 | 9747 vizualizari

 

Va recomand un bors de fasole,ca la mama acasa,foarte bun pentru aceste zile de post

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 3linguri cu ulei
  • 2leg.de patrunjel
  • 2leg.de leustean
  • 1telina mica
  • 1crenguta de cimbru
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa;

dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca;

eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda;

cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;

tot cu capac la foc mic las sa fiarba;

cand deja totul este fiert,adaug rosiile pe care le-am calit in ulei,dupa cateva clocote,borsul pe care l-am fiert in alt vas.

potrivesc de gust,adaug verdeata tocata marunt si crenguta de cimbru;

se serveste dupa preferinta rece cu ceapa verde sau praz

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

28.03.2011, 07:49

Eu schimb de 5 ori apa la fasole si numai dupa aceea o pot manca...este de apreciat ideea mai ales daca e de la mama arata grozav si mi-ai facut o pofta teribilaaaa

MotanLaOale 1

28.03.2011, 09:00

elena1988 1

28.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu fasole verde si ciuperci