Bors de fasole

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2011 | 9569 vizualizari

 

Va recomand un bors de fasole,ca la mama acasa,foarte bun pentru aceste zile de post

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 3linguri cu ulei
  • 2leg.de patrunjel
  • 2leg.de leustean
  • 1telina mica
  • 1crenguta de cimbru
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa;

dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca;

eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda;

cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;

tot cu capac la foc mic las sa fiarba;

cand deja totul este fiert,adaug rosiile pe care le-am calit in ulei,dupa cateva clocote,borsul pe care l-am fiert in alt vas.

potrivesc de gust,adaug verdeata tocata marunt si crenguta de cimbru;

se serveste dupa preferinta rece cu ceapa verde sau praz

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

28.03.2011, 07:49

Eu schimb de 5 ori apa la fasole si numai dupa aceea o pot manca...este de apreciat ideea mai ales daca e de la mama arata grozav si mi-ai facut o pofta teribilaaaa

MotanLaOale 1

28.03.2011, 09:00

elena1988 1

28.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume