Dintotdeauna zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac.
Calde sau reci mai dese mai drese,concentrate sau creme cu paine sau goale cu legume ori simple supe nu au dezamagit pe nimeni niciodata.
De aceea le iubim ,le apreciem si le servim ca - (felul intai) inaintea tuturor altor mancaruri.
Morcovul,telina si loboda,sfecla rosie si ceapa tocate marunt se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare.
Dupa ce au fiert legumele se adauga cartofii care intre timp au fost curatati si taiati cuburi mici
Rosiile se toaca marunt dupa ce au fost decojite (sau bulion)
Dupa ce legumele si cartofii au fiert se adauga fidea si apoi borsul fiert separat (inainte) si verdeata, adica patrunjel si leustean .
Din patrunjel si leustean se pastreaza cateva fire care se pun in oala dupa ce se trage de pe foc
Se poate servi si cu smantana.
Pofta buna!