Am adunat toate bomboanele pe care le-am facut in aceste zile si le-am pus in cutiute frumoase. Ele pot constitui si cadourile perfecte in format dulce.
Avem asa:
Raffaelo
Trufe cu migdale
Ciocolata de casa
Trufe cu migdale:
Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale.
Bomboanele din ciocolata de casa:
Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de menta, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul pas a fost sa adaug lapte praf in ambele compozitii, pana am format doua bile de aluat dulce, pe care le-am modelat calde in mana, formand bombonele, pe care le-am asezat in hartiute speciale si le-am ornat.
Raffaello:
Am mixat bine toate ingredientele (untul era moale) si am format bilute, pe care le-am asezat in hartiute speciale.