Prajitura egipteana cu nuca si caramel

de Sidy in Prajituri, 20 Iul 2010 | 13072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 12-13 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 120 g nuca prajita si sfaramata
  • 130 g nuca macinata
  • 1 budinca de vanilie cu gust de migdale
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura egipteana cu nuca si caramel:

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din :

3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin praf de copt.

Intr-o tava mica, poate fi si rotunda in forma de tort, se pune foaie de copt si se unge cu putin unt apoi se intinde compozitia facuta , se da la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mic pina se inchide putin la culoare.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Intre timp caramelizam 15o g zahar, la foc mic , sa nu se amareasca...Intr-o farfurie unsa cu unt rasturnam zaharul caramel si il lasam sa se raceasca.

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu 3-4 linguri zahar si 500 ml lapte).O lasam sa se raceasca si apoi ii adaugam un zahar vanilat si 2 galbenusuri.

Zaharul caramel racit il luam de pe farfurie si il macinam. Batem bine 300 g frisca, adaugam caramelul macinat si nuca prajita si sfaramata mai maricica.

Se monteaza astfel :
- o foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie, crema de frisca si cu ultimele procedam la fel.

Se orneaza cu frisca ramasa sau fiecare dupa inspiratia ce o are . Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac