Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din :
3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin praf de copt.
Intr-o tava mica, poate fi si rotunda in forma de tort, se pune foaie de copt si se unge cu putin unt apoi se intinde compozitia facuta , se da la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mic pina se inchide putin la culoare.
La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.
Intre timp caramelizam 15o g zahar, la foc mic , sa nu se amareasca...Intr-o farfurie unsa cu unt rasturnam zaharul caramel si il lasam sa se raceasca.
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu 3-4 linguri zahar si 500 ml lapte).O lasam sa se raceasca si apoi ii adaugam un zahar vanilat si 2 galbenusuri.
Zaharul caramel racit il luam de pe farfurie si il macinam. Batem bine 300 g frisca, adaugam caramelul macinat si nuca prajita si sfaramata mai maricica.
Se monteaza astfel :
- o foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie, crema de frisca si cu ultimele procedam la fel.
Se orneaza cu frisca ramasa sau fiecare dupa inspiratia ce o are . Pofta buna !