Am vazut ca mai e pe bucataras o reteta de Bizcocho, dar e diferita de cea gasita de mine. Am adaugat si o crema de caramel facuta dupa mintea mea si a iesit o nebunie.
Incalzim cuptorul la 180grade.
Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de copt si vanilia.
Punem hirtiile de briose in forma, le umplem cu aluat (o masura de cupa de inghetata). Tinem tava la cuptor cam 20 min sau pina trec testul scobitorii. Se fac repede. Se lasa la racit pina facem crema.
Punem gelatina la inmuiat in putina apa. Zaharul il caramelizam, il luam de pe foc si turnam 3linguri de apa, apoi laptele amestecind pina e dizolvat. Punem iar pe foc. Batem oul cu putin lapte, amidonul si il adaugam in caramel. Amestecam mereu pina ce crema se face ca o ciulama. Lasam la racit. Cind e calduta adaugam gelatina si frisca batuta.
Scufundam partea bombata a brioselor in crema, decoram ( eu am pus si niste fulgi de migdale, bilute colorate, capsuni, sirop de ciocolata) si devoram.
1
Crema care ramine o punem intr-un vas larg la frigider, o ora macar, o taiem ca pe tort si servim cite o felie alaturi de o briosa sau doua.