Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

de Miha in Dulciuri, 7 Iun 2010 | 10999 vizualizari

 

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 1 pachet piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni:

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.

Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.

Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema. Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.

Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

TIPS-URI

1

cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor

2

piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală