Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2016 | 5099 vizualizari

 

Am inceput sa testez biscuiti pentru perioada sarbatorilor. De aceasta data am pregatit biscuiti cu aluat fraged, rapid, fara dospire, cu lapte rece, cascaval si susan prajit. Pot fi serviti si de Craciun sau Revelion cand ne saturam de mancaruri grele sau multe dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite (rase) sare
  • 1 ceasca lapte rece
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde (aprox 400g)
  • 1 praf de copt
  • susan prajit
  • cascaval
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan:

Intr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand si framantand bine, pana obtinem un aluat pufos si bun de intins.

 Nu l-am mai lasat la dospit, de aceasta data l-am folosit imediat.

Aluatul se intinde pe masa de lucru (presarata cu faina) in foaie nici prea groasa, nici  prea subtire si se taie cu formele de patiserie sau un pahar. Le puteti da orice forma preferati.

 Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se unesc doi cate doi cu o bucatica de cascaval in mijloc, se ung cu ou batut si apoi se presara peste ei susan prajit.

 Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc. Eu am obtinut 2 tavi si aprox 100 de biscuiti, tinand cont ca i-am lipit doi cate doi.

 Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-de-craciun-cu-cascaval-si-susan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu pesmet si susan