Intr-un bol se amesteca faina cu coaja de lamaie si untul taiat. Ingredientele acestea se freaca bine in maini, pana se incorporeaza untul cu faina, dupa care se adauga zaharul.
Apoi, se framanta bine, iar aluatul rezultat se imparte in doua.
O bucata de aluat se pune in alt bol, iar peste el se pun lingurile de mac si se framanta bine. Aluatul rezultat se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 1h.
Peste bucata alba, se mai pun 2 linguri de faina, se framanta bine, iar compozitia rezultata se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider pt 1h.
Dupa 1h, fiecare bucata de aluat se scoate din frigider si se intinde. Foile rezultate, se vor taia uniform. Atat foaia alba cat si foaia cu mac, se vor unge cu albus de ou.
Dupa, se v-a pune foaia cu mac, peste foaia alba, se vor intinde putin cu sucitorul, iar marginile se vor taia, asa incat foaia rezultata, sa fie dreapta.
Foaia finala, se ruleaza, se impacheteaza in folie si se da la frigider pt. inca 1h. Dupa 1h, se va scoate ruloul din frigider si se v-a taia rondele. Rondelele se vor aranja intr-o tava si se vor baga la cuptor, pana prind o culoare aurie.
Coapte, se vor lasa putin la racit.
Sunt ideale cu lapte.
Pofta buna!