Biscuiti cu afine si lamaie

de T I M E A in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 4257 vizualizari

 

Sper sa va placa biscuitii mei facuti cu faina neagra, afine si lamaie. Sunt foarte buni dimineata langa cafea sau dupa-amiaza langa un ceai cald. Si daca si postiti sunt perfecti, pentru ca desi nu i-am facut cu acest scop ei nu contin nici un produs animal.
Anul trecut de Craciun am primit si acest cadou cumparat de la Tchibo, ma refer la literele pe care le asamblez si formez stampile. Am vrut sa fac o proba pentru sarbatori cand am sa fac din nou biscuiti cu numele celor dragi.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina Rama mit butter
  • 2 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri afine
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu afine si lamaie:

Intr-un bol amestecam margarina cu zaharul adaugand apoi coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Incorporam afinele (eu le-am pus congelate) apoi treptat adaugam faina alternand faina alba cu neagra (sau le puteti amesteca inainte). Dupa ce incorporam cam trei sferuri din faina, asezam compozitia pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.

Coca obtinuta o punem in folie alimentara si o dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in 2-3.

Tapetam masa cu faina si intindem aluatul cu un sucitor. Punem si deasupra faina pentru a nu se lipi. Nu va speriati daca se mai zdrobesc afinele :).

Decupam aluatul cu o forma apoi asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 12-15 minute pana se rumenesc putin deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a servi.  

TIPS-URI

1

Pastram biscuitii in cutie metalica inchisa

2

Puteti inlocui margarina cu untul daca nu ii doriti de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu migdale