Bezele cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2010 | 7311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului.

Ciocolata o punem 10 minute la congelator, apoi o tocam in tocatorul cu cutit metalic. Vom obtine niste fulgi fini de ciocolata. Cu ajutorul unei palete vom incorpora fulgii de ciocolata in bezea, cu miscari usoare de jos in sus.

In tava tapetata cu hartie de copt  se spriteaza moturi de bezea. Se dau la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Miha 1

28.06.2010, 15:30

Multumesc Ramona!

Miha 1

28.06.2010, 15:31

Julie, mie singura chestie nasoala la bezele mi se pare a fi caldura ce se face in bucatarie. Totul e ca temperatura sa fie scazuta, bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

mena29 1

01.07.2010, 13:38

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata