Va povesteam ca am o pasiune pentru ceai, dar si pentru bezele asa ca m-am gandit sa le combin sa vad ce iese. :) Rezultatul a fost incredibil de multumitor, bezele moi, lipicioase cu crema ciocolatoasa minunata!
Bezele:
1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu.
2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet.
3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in spuma de albusuri si amesteci cu grija.
4. Pui compozitia intr-un pos cu varf stea si formezi bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Introduci tava in cuptor pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca si-au schimbat culoarea. (Eu le-am facut la cuptorul pe gaz si am lasat usa cuptorului intredeschisa, daca le faci la cel electric, pornesti pe treapta convectie la 120 grade celsius).
Crema:
Intr-un vas termorezistent mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare. Pui vasul pe un alt vas cu apa calda (ai grija baza vasului termorezistent sa nu atinga apa), si amesteci continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Adaugi ceaiul si amesteci pana la incorporare apoi adaugi ciocolata rupta in bucati (sau taiata marunt) si amesteci pana cand se topeste.
Asamblare: Alipesti cate doua bezele (baza cu baza) cu cate o lingurita de crema.