Betivana

de Sidy in Prajituri, 28 Noi 2010 | 12958 vizualizari

 

Va rog sa scuzati calitatea pozelor....trebuie sa-mi cumpar un alt aparat, cat de curand.....
Dar poate ma aude mosul.....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 450 g zahar,
  • 10 linguri apa fiarta ,
  • 300 g faina ,
  • 1 praf de copt ,
  • 1 lamiie,
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta),
  • 150 g stafide,
  • 150 g unt/margarina RAMA.,
  • marmelada de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivana:

 

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.
Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri apa fiarta
2 linguri ulei
Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.
Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betivana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 13:49

bun tare cu atata roooom

Teo 1

29.11.2010, 21:39

vai , si eu tot asta astept de la Mos ! de la rom e ''betivanca''?

28_andreea 1

04.12.2010, 16:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat