Prajitura Raffaello

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Dec 2011 | 36084 vizualizari

 

De mult mi-am propus sa fac aceasta prajitura, abia acum am reusit sa o fac, reteta o am de la prietena surorii mele, multumesc roxy.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 albusuri
  • o cana cu zahar
  • 5 linguri de faina
  • 250 g nuca de cocos
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 12 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • in plus:
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia. Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.

Intre timp pregatim crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut. Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marine, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.

Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos. Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Zambareata 1

04.01.2012, 16:22

nu am atatea oua in casa ca as fi facut prajitura,arata asa bine,bravoooooo pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

04.01.2012, 16:35

multumesc fetele, giorgia o poti face intr-o tava mai mica, eu am facut-o in tava de la aragaz

Alexandra Elena 1

26.04.2012, 16:09

cred ca e foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca