Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincalzi foarte usor.
Marinata:
Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy.
Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.
A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.
Separat strecoara marinata si incalzeste-o.
Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase. Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.
In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile. Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile. Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat. Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le. Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.
Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure.
Aceasta reteta este adaptata dupa FXcuisine.