Bavareza cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 9 Apr 2011 | 6577 vizualizari

 

Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu ciocolata:

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma

Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.

Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.

Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.

Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.

Bate bine albusurile. 

Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.

Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.

Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine