Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.
Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma
Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.
Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.
Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.
Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.
Bate bine albusurile.
Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.
Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.
Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.