Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi

de Gherca Daniela in Mancare copii, 1 Iul 2019 | 2075 vizualizari

 

Un succes total pentru copilasii mei tare mofturosi cand vine vorba de fel principal, asa ca m-am gandit sa le fac o farfurie vesela si plina de culoare :) 
S-au umplut burticile si eu am fost tare multumita ca s-a meritat sa ma "coc" si eu alaturi de preparate in cuptor fiind foarte cald afara :D
"meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cca.300 g)
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • Pentru garnitura:
  • 1 cartof dulce mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente pentru cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi:

    Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
   Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
    Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem inapoi in bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
    Cu pasta obtinuta formam batoane in forma de mici si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
     Dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.

Intre timp ne ocupam si de garnitura pentru a baga tavile la cuptor odata.

    Cartoful si morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem pai, apoi ii asezam pe o tava mare de aragaz si ii condimentam cu gust cu diverse condimente (eu am ales condimente pentru cartofi) si uleiul. Amestecam cu mana si ii asezam pe toata suprafata tavii, sa nu fie suprapusi.
      Dam tava la cuptor pana sunt usor rumeni.

   Servim pe farfurie speciala pentru ca pofta sa fie mare alaturi de putin kechup! :)
      A fost un succes acest pranz copios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu spanac si cartofi