Batoane de cereale raw

de adnia in Dulciuri, 29 Mai 2013 | 7648 vizualizari

 

Ehehe, cine nu iubeste batoanele de cereale?Eu cred ca noi toti, la micul dejun, la gustare, ca pchetele la scoala pt. cei mici, ca un desert...si cate si mai cate" intrebuintari" ii putem gasi, nu? Daaaar, pt. ca nu sunt mare aditivi alimentari, incerc sa gasesc variante tot mai sanatoase si usor de preparat in casa, ca sa pot sta si eu linistita si sa le pot consuma fara grija!
Sunt atatea variante si posibilitati, incat, practic, poti sa le prepari in zeci de moduri, fara sa te saturi! Si pt. ca eu le-am facut prima data, cantitatile sunt "ochiometrice", dar vi le dau asa cum le-am folosit eu. Voi le puteti adapta, dupa dorinta si gusturi:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • o mana de agrise deshidratate
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana musli cu bucatele de ciocolata
  • 1 mana fructe uscate asortate (banane, caise maruntite, cuburi de papaya, stafide, etc.) 
  • 1 cana nuci tocate grob (fulgi de cocos, nuci romanesti, migdale)
  • 1/2 cana seminte (floarea soarelui, susan, dovleac, in)
  • 2 linguri sirop de catina
  • miere, cat sa se lege compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale raw:

Se toarna intr-un bol toate ingredientele uscate si se amesteca bine. Apoi se adauga siropul de catina si mierea si se framanta bine cu mana, pana se formeaza o pasta foarte lipicioasa, care apoi se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se intinde bine pasta in tava si se preseaza perfect cu lingura (sau cu mana). Eu am preferat sa presez bine cu mainile, ca sa pot simti compozitia si s-o compactez cat am putut eu de bine. Si asta-i toata "filosofia"! se da tava la frigider cca 2 ore, apoi se portioneaza cu cutitul si se serveste. se pastreaza la rece, altfel se topeste mierea:)
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale raw" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa raw vegan