Cat sunt de bune ....yumi, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt.
"Aluaturi de casa"
Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna din lichid putin cate putin pana se incorporeaza toate ingredientele dupa care se mareste viteza pentru 5 minute (daca nu aveti mixer se poate framanta cu mana).
Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 9 parti (aproximativ egale). Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara si cu o grosime de 1-1.5 mm. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se acopera tava cu un prosop si se pune intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul batoanele.
Cand sunt gata, se ung cu oul batut si se presara semintele de susan.
Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp se prepara un sirop din apa cu zahar. Dupa ce s-au copt batoanele, se scot din cuptor si asa fierbinti se ung cu siropul preparat.
Sunt delicioase! Pofta buna!
1
In loc de susan se pot folosi seminte de mac.