Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
GATA! Atat am salivat la placintele postate pe site de bucatarasi, ca intrun final mi-am luat inima in dinti si am facut si eu .
Rezultatul: delicioase!
Umplutura:
Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html.
Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut.
Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am inceput framantatul cu apa calda. Am obtinut un aluat destul molicel. Am turnat cate putin uleiul si am continuat framnatatul. Am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca aluatul, cat timp am facut compozitia de branza.
Am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, am pus peste ea branza de vaci, Fagarasul si oul, si pentru ca mi s-a parut totusi cam sarata, am adaugat si niste smantana. Am pus mararul si am omogenizat.
Aluatul a crescut destul , asa ca am inceput formarea placintelor: un bot de aluat intins bine cu sucitorul, adaugat in mijlioc o lingura zdravana de branza, impachetat si apoi intins usor. Am uns tigaia incinsa cu 1 lingurita de ulei si am asezat placintele, cate una, la prajit...cateva minute pe o parte, cateva pe cealalata parte.
Si gata ...sa trecem la servit zic !
Pofta buna!
1
mergea si o legatura de ceapa verde, dar nu am avut :(
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola