Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Oct 2018 | 2849 vizualizari

 

Mi-au placut mult aceste fursecuri vazute la Criss  https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-umplute-cu-pasta-de-curmale-79680.html, careia ii multumesc. Le-am pregatit pentru Concursul “Retete inspirate de toamna”.
Ce am modificat: am inlocuit untul cu ulei, am pus 3 oua in loc de 1. Ca umplutura, pentru unele fursecuri am folosit afine, pentru altele, mieji de nuca sau curmale deshidratate. Le-am decorat cu fulgi de migdale. Au iesit pufoase si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 ml ulei
  • 420 g faina (cu tot cu infainat)
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor:
  • o mana de afine
  • cateva curmale deshidratate
  • fulgi de migdale, dupa gust
  • cativa mieji de nuca, rumeniti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale:

 

Eu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs.

Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie, praful de copt si faina cat cuprinde, amestecand si framantand putin, pana obtinem un aluat bun de intins, dar pufos, daca apesi cu degetul, coca sa revina la forma initiala.

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul si se cu o lingura din aluat, se apasa cu degetul in mijloc, pentru a-i face o adancitura, se umple, se inchide, formand in mana o bila. Ca umplutura, pentru unele fursecuri am folosit afinele decongelate mai devreme, pentru altele, mieji de nuca sau curmale deshidratate, carora le-am scos samburii.

Se orneaza cu fulgi de migdale.

Se asaza intr-o tava pregatita cu foaie de copt si se coc la foc mediu intre 12-15 minute. Sunt gata foarte repede, eu le-am lasat mai albe, sa nu se usuce. S-au crapat putin la copt, dar erau asa dragute cum se scurgeau usor afinele, dar era si mai dragut cand nu stiai cu ce nimeresti la celelalte: curmale sau nuci. Iar migdalele rumenite de pe ele au fost asa bune!

Timp de pregatire: 20 min

Timp de coacere: aprox 12-15 min fiecare tava

 

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si visine