Bastonase de pui crocante si aromate

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Aug 2014 | 4166 vizualizari

 

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de pui
  • sare, piper alb, praf de usturoi
  • 2 linguri sos de barbeque cu gust afumat
  • sos de soia
  • 1/2 pahar vin alb
  • ulei de masline, ulei pentru prajit
  • pesmet facut din grisine
  • 2 oua
  • faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase de pui crocante si aromate:

Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat (gasim la standul de ketchup si sosuri). La final turnam vinul alb. Le amestecam bine si le lasam la frigider cateva ore. 

Pregatim pesmetul mixand in robot cateva grisine . Praful rezultat il amestecam cu sare, piper alb cu generozitate, praf de usturoi ai putin parmezan. 

Punem ulei intr.o tigaie la incins si dam fasiile de pui prin faina, ouale batute si apoi pesmetul condimentat. Le prajim la foc mediu . Le scoatem pe un servetel absorbant.

 Eu am servit alaturi de cartofi prajiti  si salata cu creson , imbibate in sos coctail.

 

TIPS-URI

1

daca va place picant, aduagati sos tabasco la marinata de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de pui crocante si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bastonase de pui