De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un iepure.Am facut o friptura delicioasa!
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.
Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.
Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.
Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.
Peste ele se pune ulei,sare,piper,foaie de dafin si sucul de rosii si cimbrul.
Se acopera vasul de lut si se da la cuptor cam o ora.
Dupa o ora se scoate vasul,se ia capacul,se toarna vinul si maslinele,fierte in prealabil.
Se introduce vasul in cuptor pentru a se rumeni carnea.
Se serveste cu garnitura si salata dorita.
1
Usturoiul se taie in doua si se impaneaza carnea.
2
Maslinele se fierb putin inainte pentru a se desara si a nu fi amare.