Umplutura mac:
Umplutura nuca:
Pt uns :
Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.
Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.
Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.
In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.
Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat.
In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.
Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.
Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min.
1
Zahar in compozitii se pot pune dupa gust
2
Pt fiecare baigli se pune cc 100 gr de mac/nuca, deci se pot face dupa plac chiar si 3 cu mac si 1 cu nuca :)