Baigli cu nuca si mac

de MIUTA in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 13701 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500 g faina alba
  • 250 g unt(margarina)
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura de porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar

MAIA:

  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)

  • 350 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)

  • 400 g mac
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte

PENTRU UNS COZONACII

  • 3 GALBENUSURI
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

 

Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.

Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.

Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.

Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.

Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.

Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.

La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.

Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.

Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.

Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (27)

MIUTA 1

04.01.2012, 15:31

La multi ani tururor

MIUTA 1

04.01.2012, 15:32

La multi ani Nadina!!!
Iti multumesc frumos pentru reteta,e deosebit de buna!

mena29 1

09.01.2012, 18:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baigli