Baigli cu nuca si mac

de MIUTA in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 13144 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500 g faina alba
  • 250 g unt(margarina)
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura de porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar

MAIA:

  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)

  • 350 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)

  • 400 g mac
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte

PENTRU UNS COZONACII

  • 3 GALBENUSURI
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

 

Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.

Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.

Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.

Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.

Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.

Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.

La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.

Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.

Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.

Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli-cozonac cu nuca