Desert baigli cu branza dulce

de Veronica22 in Prajituri, 4 Dec 2018 | 5423 vizualizari

 

 Baigli este un cozonac cunoscut in zona banatului ca Saviecuta.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • Umplutura: 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 3 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 200 gr merisoare sau stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.

Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.

Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.

Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .

Umplutura:

Branza se amesetca cu zaharul, ouale, aroma si merisoarele.

Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte strans.

Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi din mac macinat sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Regina Maria