Baigli este un cozonac cunoscut in zona banatului ca Saviecuta.
Reteta romaneasca
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.
Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.
Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.
Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .
Umplutura:
Branza se amesetca cu zaharul, ouale, aroma si merisoarele.
Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte strans.
Se aseaza suciturile in tava in care am pus hartie se copt.
Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.
1
Umplutura poate fi din mac macinat sau nuca macinata.