Cumpărând niște baghete lungi și proaspete și mâncând din ele, am avut senzația ca sunt necoapte și atunci m-am gândit ca pot realiza cu ele o rețetă de baghete umplute, cu ce am găsit prin frigider.
Chiar au ieșit grozave și a trebuit să repet rețeta, pentru că au fost puține.
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.
Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm compoziția.
Cu această compoziție umplem cojile baghetei, și le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, pentru 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.
Feliem ceafa de porc și cârnații, roșiile deshidratate le porționăm mai mici, iar cașcavalul îl feliem subțire.
Scoatem baghetele de la cuptor și le acoperim cu restul ingredientelor, așezând din loc in loc și frunze rupte de busuioc, pentru o aromă plăcută.
Deasupra vom așeza feliile de cașcaval și fulgii de parmezan, pentru a se gratina frumos.
Dăm din nou baghetele la cuptor pentru 5-6 minute, sau până când se gratinează frumos.
Am ales să dau baghetele fracționat la cuptor, pentru a fi sigură că se prepară bine compoziția cu ouă, iar dacă puneam și cașcavalul de la început, acesta s-ar fi topit și uscat prea rău.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de baghete umplute!