Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.
1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.
3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.
4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.
5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.
6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.
7. Se servesc calde.