Am pregatit niste painici aperitiv foarte gustoase, umplute cu branza, cu putina ceapa si marar.
Am pregatit intai aluatul pentru paine.
In vasul mixerului am pus cam 150 g faina alba impreuna cu sarea si drojdia, am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat uleiul si apa calduta.
Am mixat si am adaugat si restul de faina alba si cea de secara. Daca aluatul se lipeste de maini mai adaugati putina faina.
Am lasat aluatul sa creasca si am pregatit crema de branza pentru umplutura.
Am curatat, spalat si tocat ceapa si mararul. Le-am adaugat intr-un bol, peste cele doua tipuri de branza.
Am adaugat un praf de sare ( dupa gust) si am amestecat.
Dupa ce aluatul a crescut, am luat bucati din el, ca niste bile, pe care le-am intins, pe blatul infainat.
Pe fiecare foaie de aluat am intins cate o lingura de crema de branza, am rulat marginile peste branza, apoape unindu-le, formand niste baghete.
Din compozitia pe care am facut-o am obtinut 7 baghete, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am uns baghetele cu oul batut si am presarat chimen pe deasupra.
Am pus tava in cuptorul incins la 220 grade cam 18 minute. Marginile baghetelor s-au desfacut putin, lasand branza la iveala.
Am mai uns o data cu ou si branza si marginile si am mai lasat la cuptor baghetele 4 minute.
Au iesit frumos rumenite si atat de bune! Va poftesc sa le incercati!