Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă, chiar nu a stricat aroma.
Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată.
Simplu și gustos!
Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine.
In recipientul masinii de pâine se pune apa, kefirul, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt. După primul semnal se adaugă ceapa prăjită.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de flaorea soarelui, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margin spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.
Aaaaa, să lămuresc ingredientul Ceapa prăjită!
De data asta am trișat și am folosit ceapă prăjită, achiziționată de la Kaufland sau Lidl, la produse americane!
Spor şi poftă bună! 😉