Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 7824 vizualizari

 

BabaGhanouj este una din numeroasele feluri in care se prepara vinetele in lumea araba.Ingredientele nelipsite din toate aceste variante sunt usturoiul si pasta de susan.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt
  • 2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 ardei iute( optional)
  • sare dupa gust
  • pentru decorat: 1 castravete, frunze de menta, ulei de masline, felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post:

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .
Dupa ce s-au racit se toaca marunt.
Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .
Se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunze de menta, castraveti, felii de lamaie si ulei de masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spanac