Se pun intai cartofii la fiert pentru piure, pentru ca dureaza ceva pana se pregatesc ingredientele pentru sos si sa fie toate gata in acelasi timp.
Eu am folosit midii congelate gat ascoase din cochilie, dar puteti folosi si midii cu tot ambalajul, sa zic asa, doar ca la acelea trebuie sa aveti grija ca daca nu se deschid la fiert inseamna ca nu sunt bune.
Pentru sos:
Am pus rosiile in putina apa fiarta pentru a le decosji mai usor. Am pus rosiile decojite in vasul de la robot, la care am pus jumatatea de cutie de rosii cubulete in suc de rosii, cam un sfert de pahar de suc de rosii, ceapa, boia iute, sare, piper, oregano si busuioc, dupa gust. Eu am folosit busuioc uscat. Eu am ales sa le dau prin robot pentru ca nu imi place sa simt bucatile de rosii si mai ales ceapa.
Se pune in tigaie/cratita, ulei de masline, cam 4 linguri, si cateii de usturoi taiati pe jumatate. Dupa ce se calesc putin se scot si se arunca. Se pun midiile in cratita si se lasa cateva minute sa se inmoie in ulei, dupa care se adauga vinul si se lasa pana incepe sa se evapore vinul. Apoi se adauga sosul de rosii si se lasa la fiert in functie de cat de mult doriti sa se ingroase sosul, mie personal imi place mai gros.
Piureul fiecare il face dupa gust.
Aceste midii se pot servi si cu paste.
Sper sa va placa! Pofta buna!:)