Aroma de toamna (placinta cu dovleac)

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2011 | 9339 vizualizari

 

reteta este a domnului motan. bine, mi-am pus oleac si eu amprenta ca doar nu m-am putut abtine:))

 

INGREDIENTE

  • 650gr faina
  • 200 iaurt
  • 200ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150gr zahar
  • umplutura:
  • un dovlecel de marime medie (vz foto,chiar habar nu am cit a cintarit,sa zicem cam 1,5 kg)
  • 6 mere mijlocii
  • o lamiie
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • vanilie
  • o lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aroma de toamna (placinta cu dovleac):

curatam minunea de dovleac si o dam pe razatoarea mica la fel procedam si cu merele.amestecam merele cu dovleacul si zaharul,zaharul vanilinat si sucul de la lamiie .untul se pune la foc intr-o oala destul de maricica peste care adaugam amestecul de dovleac .punem capacul si mai mestecam din cind in cind ,va fierbe in suc propriu nu adaugam apa.cind este fiert adaugam o lingura de scortisoara.dam compozitia la racorit

intre timp facem aluatul din ingredientele de mai sus si il impartim in doua din care facem 2 foi.se pune prima foaie in tava(este tava de unica folosinta este mult mai mica decit tava de la cuptor)punem dovleacul caldut si foaia a doua.dam la cuptor 175 grade cam 20 -25 minute.lasam la racorit apoi pudram cu zahar vanilinat .excelenta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de toamna (placinta cu dovleac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale