Tarta caramel cu mere

de diana_k in Prajituri, 3 Feb 2010 | 5597 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul...o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat de tarta :
  • 250g faina
  • 100g margarina
  • 120g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare, cat luati cu 3 degete
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • pt caramel:
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 50g margarina
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3-4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta caramel cu mere:

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.
Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.

Intre timp facem caramelul, foarte simplu: se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.

Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.

Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.
Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

grasu64 1

02.10.2010, 21:30

Incerc si eu.

adry88 1

03.06.2011, 21:23

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema la rece