Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi

de ionix in Pui, 24 Mar 2010 | 5765 vizualizari

 

o mancarica pentru soti :D:D

 

INGREDIENTE

  • ½ kg aripi de pui ( fara cotor)
  • 3 ardei copti
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • Sare, piper
  • ½ lingurita oregano
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • Marar tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi:

 

Intr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.

3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete.

Se lasa 5 minute iar apoi se pun aripile, sa nu uitati sa le spalati si curati bine,  se mai lasa inca 5 minute si se adauga apa.

Se lasa la foc mediu timp de 30 min.

In sosul de rosii de pune sare, piper, oregano si mararul.

Peste aripi se toarna sosul de rosii si se lasa sa fiarba inca vreo 20 de min, avand grija ca aripile sa fie fierte.

Inainte de a lua de pe foc, cu 5 min inainte, adaugam restul de usturoi.

Eu am servit alaturi de muraturi si piure.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca este prea dulce, puteti sa mai adaugati zeama de lamaie... daca va iese prea acru, indulciti cu putin zahar brun... depinde de sucul de rosii...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

madi_marin 1

26.03.2010, 12:46

foarte buna combinatia de ardei copt cu carnita, imi place la nebunie.....

ionix 1

26.03.2010, 20:42

Bunica, asa-i... a ramas destul atunci dar a fost gatit acum 2 saptamani ... as putea sa te servesc cu ceva mai bun acum...

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune