pentru ca am ramas in pana de ideei ...m-am ratacit umpic prin bucataria bucataras si mi s-a facut pofta de ardei umpluti:) am stat si m-am gandit si am zis hai sa fac si eu cativa :)
Se scoate cotorul de la ardei cu mare grija si atentie (nu ca mine), se spala si se las la scurs. Curatam ceapa si morcovul si le spalam. Ceapa o taiem cubulete marunte, iar morcovul il dam prin razatoare. Punem ceapa la calit cu o lingura de ulei, cu morcovul si lasam 2 minute la foc mic numai pana se aureste un pic ceapa. Punem carnea, cele 2 oua, patrunjelul si orezul (eu am avut si 3 ciuperci prin frigider le-am taiat si le-am pus ). Amestecam bine si lasam vreo 10 minute la foc mic. Punem condimentele si pasta de tomate, amestecam si inchidem focul.
Pregatim oala, punem un strat de varza murata pe fund, dupa care umplem ardeii. Pentru "capac" la ardei am pus o pasta din faina si apa ca sa nu dea pe afara compozitia la fierbere.Turnam 2 cani de moare ca sa inacreasca ardeii si restul apa cat cuprinde. Punem oala la foc mic cu capac, lasam sa firaba pana cand e fiert orezul.
Pofta buna! (sper sa nu fi uitat nimic...)
1
mi-a ramas carne ..si am facut cateva sarmalute de varza