Ardei umpluti

de simona72 in Porc, 16 Oct 2013 | 9236 vizualizari

 

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura barbatii din familia mea...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei gras mici
  • 800 gr pulpa de porc
  • 400-500 gr ciuperci champinion
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • pt sos:
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 foi de dafin
  • pt servit: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut.

Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei de masline, se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe aragaz la foc iute pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga peste carnea tocata, sare si piper dupa gust, oul, patrunjelul tocat fin, orezul spalat in mai multe ape. Se amesteca compozitia, se potriveste de gust si se umplu ardeii.

Pentru sos: ceapa se taie marunt, ardeiul se taie julien, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun toate legumele taiate in vasul in care vrem sa facem ardeii, adaugam si sucul de rosii, sare si piper dupa gust, foile de dafin, patrunjelul tocat marunt. Se adauga ardeii umpluti si 1-2 cani de apa, atat cat este nevoie pt a fierbe ardeii in sos. Se acopera vasul cu capac si se da la cuptorul incins la 160 grade pt o ora si 30 minute.

Serviti calzi cu smantana deasupra.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

se pot face si pe ochiul aragazului la fel de bine (eu am folosit o oala de pamant ce necesita temperatura mai mica si timp mai mult)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti