Satiosi si deliciosi !
Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.
Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si sare dupa gust. Cand sunt gata, se adauga carnea tocata amestecata cu orezul si verdeata. Daca este nevoie si putina apa.
Separat, se pune la fiert un sos din apa, pasta de tomate si condimentele (sare, piper, cimbru)...sos in care vor fierbe ardeii.
Odata ce compozitia s-a calit bine si carnea si-a schimbat culoarea, se umple fiecare ardei cu aceasta si se pune deasupra cate un capac din felii de rosii, apoi se aseaza in cratita si se toarna sosul de rosii peste ei, atat cat sa-i acopere.
Cratita trebuie sa fie inalta cat sa poata sta ardeii in picioare, si cu un diametru exact cat sa incapa fiecare
unul langa altul. Daca aceasta este prea mare si ramane spatiu intre ei...risca sa se rastoarne in timpul fierberii si sa se goleasca de umplutura.
Se fierb la foc potrivit pana ce sunt gata. Se servesc cu smantana sau fara.