Ardei umpluti

de Oana in Pui, 27 Apr 2009 | 6759 vizualizari

 

Este unul din felurile mele preferate de mancare, cand eram insarcinata mancam dimineata, pranz si seara :). Trebuia sa aiba si mama si soacra si la oricine mergeam in vizita, ca ma izbea pofta :))))

Bunn, acum nu mai facusem de mult, aveam cativa ardei in frigider si i-am umplut cu carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • o ceapa
  • un morcov mic
  • o mana de orez
  • marar si patrunjel proaspat
  • un ou
  • cativa ardei grasi
  • 2 rosii
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Carnea de pui am spalat-o, am taiat-o cubulete si am tocat-o la robot. Am schimbat apoi cutitul cu o lama cu zimti de razatoare mica si am pus ceapa si morcovul. Eu folosesc mult robotul de bucatarie, asa economisesc din timp. Am mutat apoi carnea intr-un castron, am pus deasupra orezul spalat, oul, verdeata tocata, sare si piper si am amestecat bine cu mana.

Ardeiul gras l-am spalat si am scos cotoarele, apoi l-am umplut cu carne. Eu am umplut si o rosie, ca mai aveam putin acarne. Se pot umple si jumatati de dovlecei, scobiti, fara miez. Din rosii am taiat cateva capacele si le-am asezat deasupra ardeilor.

Am asezat apoi ardeii intr-un vas adanc de iena, rosiile ramase le-am taiat cuburi mici si le-am pus printre ardei. Rosiile in bulion le-am taiat si pe ele marunt si le-am rasturnat in vasul de iena. Am mai adaugat si un pahar mare cu apa, am condimentat si am pus vasul cu capac la cuptor, cam o ora. La final, am desfacut in apa rece o lingura cu varf de faina si am turnat peste zeama de la ardei si am lasat vasul in cuptorul incins inca 15 minute, cu focul oprit.

Deasupra am pus marar verde si am mancat cu smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere