Ardei iuti cu ceapa in otet

de Criss in Muraturi, 2 Sep 2014 | 46669 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta de ardei iuti , ii pregatesc in fiecare toamna si ii mananc cu mare placere. Sunt foarte foarte buni, nu exagerat de iuti, eu ii prefer in locul altor muraturi. :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g ardei iuti colorati
  • -3 ardei grasi/gogosari/capia
  • -5 cepe
  • Pentru saramura:
  • -1 l apa
  • -800 ml otet
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri sare grunjoasa neiodata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu ceapa in otet:

Ardeii se taie in rondele. La fel si ceapa. (Lasati-va sotii sa faca aceasta operatiune, daca nu vreti sa va usture mainile si sa plangeti :D Oricum ei sunt consumatorii de ardei iuti :D ) Se amesteca si se pun in borcane.

Mie din cantitatile date mi-au iesit 5 borcane de 750-800 ml.

Se amesteca ingredientele pentru saramura, se pune saramura la fiert si se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se toarna saramura peste ardei. Se capseaza borcanele, se invelesc in carpe, se pun intr-un vas si se fierb aproximativ o ora.

Se lasa sa se raceasca apoi se pun borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu ceapa in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

03.09.2014, 11:02

MarcelaPetcu 1

25.09.2018, 10:44

Datorita unor probleme nu pot si nu am voie sa mananc iute, dar aceasta reteta este incredibil de buna, nu este f iute, are gust deosebit si dupa multi ani imi permit sa consum si eu ardei iute. Multumesc pt reteta !

Criss 1

19.10.2018, 12:59

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan