Castraveti in otet (2020)

de Ancutsa in Muraturi, 6 Oct 2020 | 4117 vizualizari

 

Îmi plac murăturile, în fiecare an încerc să pregătesc măcar câteva din fiecare: castraveți, gogonele, gogoșari. Fiecare pune castraveți după rețeta preferată sau moștenită și pregătește conserve atâtea câte îi permite spațiul / cămara, la bloc e un pic mai dificil din cauza balcoanelor ceva mai călduroase.
Vă prezint mai jos o nouă rețetă de castraveți murați (învățată de la mama și adaptată după gustul meu). De data aceasta am renunțat la mărar, am mai adăugat zahăr, mie îmi plac mai dulci, ceapă și morcovi, care conferă o aromă aparte.
Din cantitățile date, am obținut un borcan de 0,680 kg și unul de 1,7 kg.

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg castraveți cornichon,
  • 0,7 l apă,
  • 0,2 l oțet de vin,
  • 3 lingurițe sare de mare / grunjoasă,
  • 4 lingurițe zahăr,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă albă mică,
  • 1 lingură piper mozaic boabe,
  • Câteva foi de dafin,
  • 1 lingură mix mirodenii: semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1 rădăcină de hrean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet (2020):

 

 

Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute.

Tai morcovul rondele.

Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.

Așezi borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul. 

Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/castraveti-in-otet-2020.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (2020)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet