Este o specialitate siciliana.sunt niste "mingi "de orez cu diferite umplututi.
Puneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul, parmezanul si galbenusul de ou. (reteta siciliana spune ca trebuie adaugat si sofran dar cum nu aveam l-am facut fara)
Amestecati bine si apoi varsati orezul pe o farfurie mare si lasati-l sa se raceasca.
Intre timp taiati cubulete mozzarella si prosciuto.
Cand orezul s-a racit formati mici mingiute, faceti o gaura in mijloc puneti umplutura in mijloc si inchideti bine.
Treceti-le apoi prin oul batul si pesmet.
Se prajesc in ulei fierbinte
1
Cand ii prajiti trebuie prajiti in mult ulei
2
Trebuie sa "inoate" in ulei