Aperitive scoverzi ca la Ralesti

de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2012 | 45292 vizualizari

 

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive scoverzi ca la Ralesti:

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita (dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda crusta.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul (facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive scoverzi ca la Ralesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi