Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 22248 vizualizari

 

Sunt foarte gustoase şi săţioase!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • sare
  • piper 
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.

Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.

Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.

Răzuim cartofii de asemenea  pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Amestecăm până obţinem un aluat omogen.

Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.

Într-un bol batem restul de 3 ouă.

Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.

Încingem uleiul şi prăjm crochetele.

Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si somon