Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 22135 vizualizari

 

Sunt foarte gustoase şi săţioase!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • sare
  • piper 
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.

Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.

Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.

Răzuim cartofii de asemenea  pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Amestecăm până obţinem un aluat omogen.

Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.

Într-un bol batem restul de 3 ouă.

Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.

Încingem uleiul şi prăjm crochetele.

Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu ton