Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Blat:
In plus:
Umplutura:
Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!
Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.
Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.
Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.
Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.
Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade C, cam 30 de minute.
Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.
Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.
Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.
Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.
Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.