Ciuperci brune la cuptor

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 7407 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, rapid și sățios! Cred că în fiecare frigider, există urme de șuncă și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;) Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci brune 500 g,
  • șuncă de Praga 50 g,
  • brânză topită feliată cca. 10 felii,
  • sare aromată,
  • ulei de măsline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune la cuptor:

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus ( fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ), se stropesc cu puțin ulei de măsline, se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;) Se scot apoi și se învelesc piciorușele ciupercuțelor cu fâșii de șuncă de Praga, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu. Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de brânză topită, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.

Se servesc ca atare, calde sau reci;)

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

șunca de praga se poate înlocui cu orice altfel de șuncă, după gustul fiecăruia ;)

2

brânza topită feliată se poate înlocui cu succes de felii subțiri de cașcaval sau telemea ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Panacris 1

21.08.2013, 22:03

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

dantes 1

22.08.2013, 05:44

delicioase

Sidy 1

22.08.2013, 07:59

dIN ASTEA VREAU SI EU O PORTIEEEEEEEEE !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor