Aceasta placinta este perfecta pentru o gustare acasa sau la serviciu, este gustoasa si satioasa si care merge perfect alaturi de un iaurt, o cana cu lapte, etc.
Pentru aluat m-am ajutat de masina de paine dar la fel de bine se poate framanta cu mana sau la robot.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot.
Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba.
Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se incalzeste usor apa. Se pune intr-un bol faina, sarea, uleiul si drojdia uscata. Se toarna apa calduta si se framanta aluatul pana se obtine unul omogen si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se prepara umplutura. Branza se zdrobeste usor cu furculita, se pun ouale batute si iaurtul in functie de cat este nevoie. Se omogenizeaza bine compozitia. Sare se mai adauga doar daca este nevoie, branza fiind deja sarata.
Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua. Se intine o parte in forma rotunda, potrivit de subtire. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Se unge cu crema de branza, se niveleaza peste tot apoi se asaza feliile de sunca.
Se intinde si cealalta bucata de aluat in forma rotunda si se asaza deasupra. Marginile se strang pentru a nu iesi umplutura si se imparte placinta in 8 parti aproximativ egale, doar usor. Se unge placinta cu oul batut, optional se pot presara seminte de susan, si se da la cuptorul preincalzit la 180de grade pt cca 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!