Aperitiv placinta cu branza si gris

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2018 | 5927 vizualizari

 

Sincer, plăcințlie cu diverse umpluturi le-a descoperit când am aterizat  în Răgățime ;) M-au cucerit pe deplin, ce nu a reușit ciorba acrită cu borș :D :))) Noh, sper că e o "Rețetă românească", că așa am perceput-o eu de la mama soacră ;) ( Eiii, brânza mascarpone și mixul de semințe e adus de mine ;) ca și inovație! ) Spor și poftă bună! P.S. Imagini detailate de preparare, n-am :D a fost făcută pe repede înainte, dar voi mă credeți pe cuvânt! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Foi de plăcintă un pachet
  • Telemea nouă de oi 300 g
  • Mascarpone 500 g
  • Brânză de vaci 200 g
  • Smântână cca. 300 ml
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml
  • Ouă de găină 4 bucăți
  • Griș cca. 200 g
  • Sare iodată
  • Ou de găină pentru uns o bucată
  • Iaurt cca. 300 m
  • mix de semințe cca. 50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si gris:

Telemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă decongelate se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, apoi alte trei foi unse între ele, și se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge plăcinta un sos obținut din, ouăle amestecate cu iaurtul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade C. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.

După ce s-a copt plăcinta, se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

11.12.2018, 19:38

Ce bine arata!

RuxyRux 1

04.04.2020, 21:39

Ce bine arata, grozava trebuie sa fie! Am preparat si eu una, dar dulce, e la rece si tot cu mascarpone...mmmm....abia astept sa o gust maine Te pup cu drag!

RuxyRux 1

04.04.2020, 21:40

Acum am vazut ca e reteta veche...dar tot buna e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]