Pentru ca ne-au ramas multe oua vopsite de la Pasti, am pregatit aceste oua umplute. Si bineinteles ca a trebuit sa fac ceva si pe placul copiilor.
Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fieare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa.
Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul moale. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (daca este cazul).
Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se adauga 2-3 linguri de maioneza pana se obtine o pasta omogena, se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia o parte din jumatatile de ou si se umplu cu cele doua creme, apoi se asaza pe un platou cu partea bombata in sus. Maioneza se amesteca cu sana, se condimenteaza cu sare si piper, se omogenizeaza bine apoi se toarna pe platou, fara a acoperi insa ouale. Se presara deasupra putina boia si piper proaspat macinat.
Restul de oua se umplu cu ajutorul unui posh si se asaza pe un alt platou cu umplutura in sus. Se orneaza cu patrunjel verde, se presara deasupra putina boia si piper macinat, apoi se servesc.
Pofta buna!
1
Puteti prepara si altfel de umpluturi, de ex. cu branza.